pondelok 24. januára 2011

Orechové guľky

 Ako inak, aj dnes obľúbené zemiakové cesto  a ďalší tradičný recept. Cesto pripravíme rovnakým spôsobom ako na Pečené pirohy s maličkým rozdielom - postrúhame doň ešte navyše jeden až dva surové zemiaky (podľa veľkosti zemiakov a množstva cesta)Dobré sú aj s použitím hrubej múky- také jemnejšie.
Rozvaľkáme a pokrájame na maličké štvorce, plníme obľúbeným lekvárom, všetky štyri konce spojíme a tvarujeme malé guľky.
Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.

Dierkovanou varechou ich vyberieme, prepláchneme studenou vodou, polejeme rozpusteným maslom a premiešame. Posypeme práškovým cukrom a mletými orechami.
Mňam, mňam. Dobrú chuť! :-)

1 komentár:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails