Ako inak, aj dnes obľúbené zemiakové cesto a ďalší tradičný recept. Cesto pripravíme rovnakým spôsobom ako na Pečené pirohy s maličkým rozdielom - postrúhame doň ešte navyše jeden až dva surové zemiaky (podľa veľkosti zemiakov a množstva cesta)Dobré sú aj s použitím hrubej múky- také jemnejšie.
Rozvaľkáme a pokrájame na maličké štvorce, plníme obľúbeným lekvárom, všetky štyri konce spojíme a tvarujeme malé guľky.
Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
Dierkovanou varechou ich vyberieme, prepláchneme studenou vodou, polejeme rozpusteným maslom a premiešame. Posypeme práškovým cukrom a mletými orechami.
Mňam, mňam. Dobrú chuť! :-)
och och...takto večer natrafiť na takúto dobrotku...mňam :)
OdpovedaťOdstrániť