štvrtok 3. novembra 2011

Stromček


Nie, ešte nie ten vianočný :-) Dnes poobede sme trochu tvorili, avšak netradične, podľa inštrukcií mojej skoro štvorročnej dcérky. Nápad i postup práce, ako vytvoriť stromček z lístia, má zo škôlky, kde vyrábali les. A tak sme dnes cestou domov nazbierali nejaké opadané listy a doma potom postupovali celkom podľa jej inštrukcií.
Stromček je veľmi jednoduchý, zvládnu aj menšie deti. Potrebujeme veľa, veľa listov, rolku od toaletného papiera, špajlu, plastelínu alebo  kúsok cesta.
Listy ponapichujeme na špajlu, z rolky od TP spravíme kmeň (my sme ho vyfarbili vodovkami na hnedo), doň vložíme kúsok plastelíny, do ktorej vpichneme špajlu, ktorá stromček zároveň aj zaťaží. Nakoniec odstrihneme trčiace stopky z listov a je hotovo. 
My sme sa pustili do dvoch stromčekov, no listov sme mali málo, tak nakoniec sme ich spojili a vznikol nám jeden, aj to len taký polovičný. Takže na poriadny strom treba listov naozaj celú fúru.

4 komentáre:

  1. To je krásny nápad! :)
    Vďaka za tip (aj keď my už sme asi trochu odrastenejší...)

    Aj gaštankový ježko a svietnik ozdobený listami sa mi páčia.
    Radostný deň! Leti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi, to je fakt dobrý a efektný nápadík aj pre menších a ešte menej zdatných vyrábačov. Ale tiež mi nedá nepochváliť ten váš lístočkový svietni, sála z neho také príma svetlo:))

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Leti, Gabi, ďakujeme za pochvalu. Tá patrí tentokrát výhradne Adelke.
    A ten svietniček užívame už asi tretím rokom a stále ho máme radi. Ako naňho mám tiež niekde v blogu. My si v budúcnosti úrčite ešte pár takých vyrobíme, lebo tento sme používali dokonca aj ako vázičku na listy. Užívajte jeseň, tento rok je naozaj nádherná.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzi, krásny stromček! My sme taký pred rokmi vyrábali s chalanmi, tiež priniesli nápad zo škôlky. Už som na to úplne zabudla, tak ďakujem za pripomenutie. Myslím, že už by si ho zvládla vyrobiť aj Miška a listov máme pred blokom habadej...

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails