utorok 12. marca 2013

Medvedí cesnak



Už rastie. Zatiaľ ho ešte neprezrádza jeho typická vôňa, ktorá sa nesie navôkol, no prvé stonky sa už tlačia zo zeme. Pri každej prechádzke v parku si nazbierame pár lístočkov. Zatiaľ užívame len tak na maslový chlebík, no láka ma uvariť z neho aj polievku. Bojíte sa, že ho nespoznáte? Stačí odtrhnúť lístoček a ovoňať, sám sa prezradí. Pekný článok o ňom nájdete napr. tu.

Včera si dievčatá samé zasadili na vatu aj žeruchu. To ich potom aj viac motivuje ju papať na chlebíku, lebo je to z ich vlastnej záhradky :-) Aj keď sa má v najbližších dňoch opäť ochladiť, nám doma je už jasné, že jar je tu!

9 komentárov:

  1. Zuzi, u nás už se ochladilo a to "parádně", jsem zase zmrzlá jako "preclík" .... musím se přiznat, že medvědí česnek jsem nikdy nejedla .... budu se muset polepšit .... mě už na zahrádce vykukuje pažitka .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi, aj my sa na neho chystáme:) A s tou žeruchou je to také isté, takže poučení týmto zistením už z minulých rokov, dávame deťom priestor aj v záhradke, zeleninka potom nie je taký cudzí nesympatický pojem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne Gabi. Ja ako decko som mala vzdy v nasej zahrade svoju hriadku, kde som si sadila zo vsetkeho jeden, dva kúsky, starala sa, plela, okopávala, polievala a hrozne sa tešila, ak nejaká zeleninka vyrástla. Skoda, ze moje deti nemajú takú moznost, starí rodicia so záradkou sú velmi daleko.... Tak skusame aspon takto bylinky, jahody, paradajku na balkone

      Odstrániť
    2. Zuzi moc pěkný blog:)U nás se už medvědí česnek zabydluje, pojídáme na všechny způsoby.Šárka

      Odstrániť
  3. Zuzi, ja som medvedí cesnak spoznala minulý rok vďaka jednej známej, ktorá mi ho ponúkla. Vyskúšali sme ho a je perfektný. Keďže nám ho dala celú tašku, naložili sme ho v oleji a potom som ho pridávala k cestovinám, mäsu, do polievky... Perfektná vec - okrem výbornej chuti aj veľmi zdravý, prečistí organizmus... A žeruchu sadia aj moje deti, na chlebíku ju milujú.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. medvědí česnek znám jenom v lihové tinktuře, ale hrozně mi nevoní, a při tom je tak zdravý
    řeřichu bych ale zkusit mohla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. v ktorom parku sa da medvedi cesnak nazbierat? :)
    vdaka za radu.
    liba

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My sme ho nazbierali v parku pri dostihovej drahe, ale urcite aj na zeleznej studnicke ci inde nanho narazis. Ked sa trochu otepli, prezradi ho cesnakova aroma, ktoru bude z parku intenzivne citit.

      Odstrániť
  6. vdaka.mozno sa podari :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails