piatok 25. januára 2013

Hooty Hoot detský quilt






Tento krásny látkový panel Hooty Hoot som opatrovala doma už dlho. Pôvodne som ho chcela rozstrihať a ušiť dievčatám do izbičky obrázky na stenu. Nakoniec je všetko inak. Izbička je a postupne bude zariaďovaná v inom, ako sovičkovom duchu. A z panelu je rýchly darček - deka pre moju kamarátku a jej 3 mesačného synčeka. Vnútri je celkom hrubý vatelín. Ten Marcelka zahreje pri hrách doma na podlahe či vonku na tráve.
Ak sa aj vám páčia patchworkové veci a nie ste si istí, či sa vám podarí pozošívať jednotlivé dieliky dokopy, skúste takéto hotové látkové panely, ktoré stačí rovno spojiť do troch vrstiev, poprešívať, olemovať a dielko je hotové.
Na záver by som podotkla, že za všetko môže vlastne moja lenivosť :-) Majte krásne dni. Ja sa v novom roku stále ešte len rozbieham.  Tak dúfam, že čoskoro chytím to správne tempo.

12 komentárov:

  1. Ahoj, Zusko! No já prostě zírám, nemám slov, deka je nádherná! Látkové panely jsou geniální výmysl pro nás, co se se strojem spíš trápíme :o) takže se určitě po nějakých pěkných podívám. Díky moc za tip a krásný víkend! Pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je nadherna ta deka... a vobec to nie je lenivost - ved by bola skoda to rozsrihat ked je to take krasne...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzka, nádhera :)) Tvoj blog som objavila náhodou asi tak pred 2 mesiacmi a chodím sem takmer denne. Aj ja šijem kdesi čosi a na patchwork sa ešte len odhodlávam. Pokukujem po nejakom rezači a podložke, ale nemôžem nájsť u nás v okolí (Trenčín)kurz(a asi aj keby som našla, tak neviem kedy by som si naň našla čas tam aj chodiť pri mojich 3 detičkách). Možno by som to zvládla aj bez kurzu :) uvidíme. Ak by si mi mohla poradiť chcela by som vedieť ako sa robí tá obruba z látky - teda asi je to z látky - alebo je to šikmý prúžok? A ešte by som sa chcela opýtať na toho medvedíka Jonáša, zháňam na neho strih ale nikde sa nemôžem k nemu dopátrať. Viera

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzi paráda, látkový panel je skvelá alternatíva aj pre tie, ktorým sa nechce toľko strihať. Ja keď som sa chystala na deku, hľadala som nejaký panel ale v ružovej s peknym motívom som v tom čase nenašla. Tak som sa s obavami pustila do vyskladanej z látkových štvorcov a podarila sa na prvý raz. Taká pyšná som na seba bola. Teraz brat s priateľkou čakajú dievčatko a rozmýšlam, že by som sa na to dala ešte raz. Aký hrubší vatelín si ty použila?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Reni, ten vatelin som uz davno kupovala, neviem presne, ale tusim je 120 gramovy.

      Odstrániť
  5. Krása...mně by ani nevadilo sešívání kousků...jako to finále lemování a prošívání vrstev to mi přijde nemyslitelné nacpat pod stroj.Obdivuju to a závidím trpělivost.Mám před dokončením kapsář na stěnu s 200g vatelínem a odkládám to jak můžu.Nemám kráčející patku nejde sehnat na můj staričký stroj:-(((Moc krásné ráda sem chodím pro inspiraci.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zuzi, deka je boží! Byla by škoda panel rozstříhat, udělala si dobře:) Mimochodem já sem z toho nového roku taky nějaká vedle, no snad se to brzo zlomí:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zuzi, deka je nádherná, sovičkový panel je velice oblíbený, také jsem z něho šila deky ale, zásoby už bohužel došly.
    Máš krásný blog, ráda se zde zastavuji

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je nááádhera! Obdivuji lidi, co tohle dokáží.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zuska, s tím tempem ti rozumím, ale deku jsi stačila ušít parádní :) Ale vážně... i když z panelu, máš ji krásně prošitou a spinkat se malému bude jako v bavlnce. Krásný dárek! Pěkný víkend, J.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Milá Zusko, myslím, že právě lenivost stojí za spoustou dokonalých a přesto geniálně jednoduchých věcí. Tobě se to rozhodně taky povedlo! ;-)
    Verča

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Fanfárová deka, prďácky jsi to učmanila, drahá moja:o)! A ten hákovaný trojúhelníkový šál je taky moc peknučký. Majtě sa bohousky děučátka!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails