nedeľa 16. septembra 2012

Testovali sme detské hodinky značky TIMEX



Pred pár týždňami som dostala zaujímavú ponuku z internetového obchodu WWW.MOJEHODINKY.SK. Otestovať a napísať recenziu k detským hodinkám, ktorýmkoľvek podľa môjho výberu z ich ponuky.
Stretla som sa už s množstvom internetových obchodov, v mnohých som už nakupovala, ale záujem obchodu o kvalitu predávaného tovaru ma dostal. Ponuka prišla zhodou náhod v rovnakom čase, keď sa moja stašia dcéra začína čoraž viac zaujímať o čas ako taký a rozpoznať číslice jej tiež nerobí žiaden problém.
„Mami, koľko je hodín?“ počúvam už dlhšiu dobu niekoľkokrát denne. Adelke sa pri zmienke o vlastných hodinkách hneď rozžiarili očičká. Ešte som si overila, že naozaj ide o ozajstnú recenziu s možnými pozitívami aj negatívami a vedela som, že ideme do toho.

Z ponuky internetového obchodu WWW.MOJEHODINKY.SK sme nakoniec spolu s Adel vybrali hodinky zn. TIMEX T75031. U mňa pri rozhodovaní zavážili hlavne rozmery a obvod remienka (dcérka má totiž veľmi chudučkú ruku). Adelka sa zasa dala zlákať detským dizajnom. 




Tak tu sú. Detské hodinky zn. TIMEX model T75031 a rozprávanie o tom, ako sme sa s nimi skamarátili, ako sa nám páčili či nepáčili, ako sme s nimi dovolenkovali a pritom ich nenápadne testovali.

Kapitola prvá: ZOZNÁMENIE
Hodinky k nám dorazili v jeden pekný augustový deň, kuriérom až domov, pekne zabalené v bublinkách, v sprievode slovenského návodu aj potvrdeného záručného listu. Keď sme ich vybalili, zostala som trošku zaskočená. Fotka, podľa ktorej sme si ich vyberali na internete, nezodpovedala totiž úplne hodinkám, ktoré k nám dorazili. Model bol síce rovnaký, ale s malou zmenou v dizajne remienka, namiesto obrázku motýľa tam bola kvetinka. Adelka si to našťastie nevšimla a ja som to zobrala tak, že keďže išlo len o recenziu, nie naozajstnú kúpu, zabudli ma nakoniec na malú zmenu upozorniť.
Páčilo sa mi, že hodinky boli „uspaté“ - s plastovou poistkou na naťahovacom koliesku, aby sa šetrila batéria. Potešila som sa aj plastovému stojančeku na odkladanie hodiniek (aj keď teraz, po takmer štvortýždňovom testovaní môžem už skonštatovať, že dcérka si doň hodinky odkladala len niečo vyše týždňa).
Adelka prešla v zoznamovaní sa so svojími prvými ozajstnými hodinkami niekoľkými fázami. Najprv sa ich bála, potom ich brala ako cennosť, neskôr ako môdny doplnok a nakoniec zistila, že pomocou nich môže byť dôležitá, lebo môže rodičom kedykoľvek oznámiť, koľko je hodín, aj keď tomu času až tak úplne nerozumie. 




Kapitola druhá: TESTUJEME
Hodinky máme doma teda necelé 4 týždne, z toho dva týždne sme dovolenkovali, čo nám umožnilo sledovať hodinky i dieťa samotné, ako si na nich zvyká.
Čo sa nám na hodinkách páči:
  • veľkosť hodiniek – ani veľké, ani malé, také akurát,
  • ciferník – číslice označujúce hodiny sú dostatočne veľké a výrazné, aby sa dali ľahko a rýchlo prečítať. Veľkou výhodou je aj číselné zobrazenie minút na okraji ciferníka, ktoré sú odlíšené farbou aj veľkosťou. Adelku to veľmi motivovalo nosiť hodinky, keď nám vedela presne povedať, koľko je hodín aj minút.
  • Indiglo funkcia – stlačením gombíka na boku v tme svieti na číselníku obrázok motýlika, ktorý inak nie je vidno,
  • sekundová ručička – môžeme sledovať a počítať sekundy,
  • zapínanie – hodinky za zapínajú na suchý zips, Adelka si ich vie veľmi rýchlo a ľahko sama zapnúť aj odopnúť. Zároveň sa dajú upevniť aj na veľmi chudú detskú ruku. Bez problémov pasujú aj na ruku mojej 2 ročnej, ale aj na moju.
  • že ich nemusíme skladať pri umývaní rúk,
  • hmotnosť- hodinky sú ľahučké priam ako pierko,
  • detský dizajn, ktorý je decentný, nie prehnaný,
  • že ide o hodinky svetovo osvedčenej a unávanej značky s vyše 150 ročnou tradíciou za rozumnú cenu.

Čo sa nám na hodinkách nepáči:
  • že sa s nimi nemôžeme kúpať,
  • hlučné tikanie – spať s nimi v jednej izbe neodporúčam.
    Na druhej strane to tikanie je pre deti vlastne aj celkom fajn, lebo takto ten čas naozaj viac vnímali, vlastne mohli počuť, ako plynú sekundy, ako čas plynie. Hlučné tikanie teda nakoniec vylučujem z nevýhod a radím ho k výhodám.
  • remienok – ide o syntetický materiál (niečo ak polyprolylénový popruh), aj preto asi dcérka vydrží mať hodinky na ruke pripnuté najdlhšie približne dve hodinky. Po čase je nespokojná, hovorí, že ju tlačia a dáva si ich na chvíľu dole. Nevadí jej to však natoľko, aby si ich už potom nechcela dať znova na ruku.
    Zároveň je remienok doplnený aj textilom, ten sa skôr ušpiní aj opotrebuje. Mýslím, že po nejakej dobe budem musieť ušiť nový. Po mesačnom nosení vyzerá zatiaľ v pohode, aj keď ako začala škôlka, nosíme ich už menej. 



Kapitola tretia: TECHNICKÉ ÚDAJE
Nami zistené, zmerané a odvážené.

Rozmery hodiniek:                 priemer hodiniek 28 mm
                                  hrúbka 8 mm

Rozmery remienka:                 šírka 15 mm
najmenší obvod remienka:          približne 11 cm
Hmotnosť:                         14 gramov (na mojej kuchynskej digitálnej váhe)

Vodotesnosť uvádzaná výrobcom:    30 m 

A čo nebolo slovom povedané, dopovedia vám už naše fotky :-)
Ak Vás teda čaká v najbližšej dobe výber detských hodiniek, alebo váhate, či je vaše dieťa už na vlastné hodinky dosť veľké, verím, že sme aspoň trošku poradili, povzbudili a nikoho neodradili.
Je krásne, keď za vami príde vaše malé dieťa a veľmi dôležito vám oznámi: "Mami, vieš že je práve 10 hodín a 10 minút?"





Testuje aj naša dvojročná Babu



"Pozri Babu, keď stalčím gombíček objaví sa motýlik" vysvetľuje Adelka


Za poskytnuté hodinky za účelom testovania a napísania tejto recenzie ďakujeme obchodu

4 komentáre:

  1. Parádna recenzia, Zuzka, komplet se vším všudy:) My sme sa zlákať nedali a tuším môžeme aj ľutovať:)))
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úžasná, vyčerpávající, skvělá recenze. Škoda jen, že tenhle obchůdek není i v Čechách, vypadá moc zajímavě.
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Parádní recenze a vypadají moc hezky.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails