utorok 27. marca 2012

Moja záhrada



Vyrastala som v dome s veľkou záhradou. Na jar býva záhrada u našich vždy najkrajšia - mamine záhonky s jarnými kvetmi všakovakého druhu. Otcove hriadky s maličkými výhonkami zeleniny derúcimi sa pomedzi hlinu na slnko, ešte krásne obrobené, nezarastené burinou. Rozkvitnutý ovocný sad a zelenajúca sa tráva. 

A takto vyzerá moja záhradka dnes. Maličká logia 2m² toho veľa nedovoľuje, moja alergia na peľ zasa dáva červenú kvitnúcim a veľmi voňajúcim kvetom.  A tak som rada, že môžem pestovať aspoň bylinky a dokonca máme aj malú figu. Ktovie, či niekedy aj zarodí. 


Z byliniek mi prezimoval len rozmarín a mäta - takže som siala pažitku, bazalku, kôpor a petržlen vňaťkový. Ale akosi sa neviem dočkať, kedy sa mi prvé výhonky vyderú z hliny, tak jeden petržlen som si už stihla aj kúpiť :-)


Figa už pustila riadne listy. Narcisky nám pripomínajú, že je jar. Sú nezvyčajné, majú tri hlavičky, videla som to tento rok prvý krát.

A túto krásnu jarnú minizáhradku som nerobila ja, dostala som od neterky k narodeninám. Evi, je nádherná, ešte raz ďakujem!

Teraz sa teším, kedy dorazia jahody a levanduľa, ktoré som si nedávno objednala tuto.



6 komentárov:

  1. Zuska máš krásnu a rozmanitú záhradku. Ja som tiež zatiaľ iba balkónový záhradkár, a už sme na balkóne pestovali aj kríčkové rajčiny a boli mňam. Krásne modrice v kvetináči a aj tie bylinky. Želám ti pekný deň. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Malá,ale šikovná.:-) Myslím ta zahrádka. Máš to na balkóně moc pěkné a jarně vyladěné.

    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzi máš krásný blog, jsem moc ráda, že sem tě našla:)Pa Majda

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuska, zahradka je kouzelna, ta troska "jara" doma nadela spoustu radosti. Preji krasny den, Monika.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Malá, chutná záhradka a ten kvetináč belle jardiniere chceeem....

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails