pondelok 19. septembra 2011

Finger food


Nechytaj to jedlo rukami! U nás častá veta počas jedenia našej staršej a  čiastočne už aj mladšej dcéry. Nedá mi preto nepodeliť sa o jeden detský recept, ktorý naše deti priam milujú.Aj preto, lebo výborne chutí. Aj preto, lebo si ho môžu čiastočne pripraviť s pomocou rodičov aj samé. Aj preto, lebo jedenie rukami je tentokrát in. Tento recept som našla už dávno na blogu jednej maminy Lucky. Luckin blog už žiaľ nie je aktívny, preto by som tento nenáročný ale výborný recept chcela sprostredkovať aspoň takto ďalej. Je to tiež dobrý blafák aj pre maminy detí, ktoré nemajú radi mäsko. Takto zakamuflované v guličke ho ani nezbadajú.

Takže receptík je naozaj jednoduchý. Potrebujeme:
-uvarené kuracie mäsko bez kože (ja vždy používam mäso, ktoré sa varilo vo vývare. Na predstavu, na fotke sú guličky,ktoré vznikli z dvoch uvarených kuracích krídelok a polky stehna. Pre moje malé nezbednice až až.)
-nadrobno posekaná cibuľka,
-postrúhaná surová mrkva alebo sladký zemiak batát (ja osobne som zatiaľ ešte batát neskúšala, nikdy nie je doma po ruke :-)),
-petržlenová vňať,
-soľ,
-1 rozšľahané vajíčko,
-strúhanka na zahustenie.
Mäso pokrájame na drobno, pridáme ostatné ingrediencie. Zo zmesi tvarujeme malé guličky, ktoré obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji. Prebytočný olej odsajeme papierovou utierkou a je hotovo :-) Tak obrú chuť!

3 komentáre:

  1. Zuzi, tuším sme chodili načerpávať na ten istý blog:) Júúúj toľko som u Lucky načerpala a odhodlávala sa odhodlávala, až som sama začala písať:))
    A vieš čo obdivujem? Ako je u vás pekne čistučko aj počas papania:)
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výborný recept! Ďakujem, určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gabi, slečna len začala papať, takže to bolo ešte ok - aj keď nejaká zemiaková kaša sa už povaľovala na podlahe:-) Na konci jedenia to však už vyzeralo úplne inak...

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails