sobota 11. júna 2011

Salaš Krajinka

Tak sa vždy raz za čas vyberieme na ďalekú cestu, krížom cez celé Slovensko, pozdraviť moju rodnú hrudu. S dvoma malými deťmi je to cesta naozaj strastiplná. O to viac oceňujeme miesta, kde sa človek môže na chvíľku zastaviť, oddýchnuť si, "vyvenčiť", zamaškrtiť a mať z toho ešte aj fajn pocit.
Jedným z takých "fajn" zastávok bol   Salaš Krajinka neďaleko Ružomberka. 
Pre deti je to malinký raj plný krásnych drevených hračiek (u nás bodovali traktory) a tiež živých zvieratiek, pričom poniektoré si len tak voľne pobehujú po tráve. Videli sme husy, sliepky, zajaka, somárika, kravky a samozrejme ovečky i s malými jahniatkami.




 Bryndzu sme nakoniec nekúpili (čo bol náš pôvodný zámer), ale keďže bol akurát čas obeda, neodolali sme ponuke reštaurácie a hybaj na halušky. A veru, dobre sme urobili! Halušky boli výborné, bryndzou teda ani náhodou nešetrili. K tomu kapustová polievka - porcia riadna, klobáskou a mäskom bohato obdarená, plný košík úžasného chlebíka samozrejmosťou... Ešte teraz sa mi slinky zbiehajú. Ani sa nám odísť nechcelo, keď sme si tak dobre bruchá pomastili :-)

1 komentár:

  1. Zuzi, Zuzi, Zuzankaaa:) My sme boli pred necelymi dvoma rokmi na dovolenke vo Vlkolínci a na ten salaš sme si vybehli počas pobytu hneď trikrát:)) Toľko ovčieho syra, čo sme my boli schopní kúpiť a skonzumovať!:)
    Krásne si mi to pripomenula:) Gabi

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails