streda 13. októbra 2010

Svietnik na jesennú pohodu

Vonku je počasie ako stvorené na prechádzky v parku. Pridávam tip, ako sa zabaviť s deťmi a pritom si doma vytvoriť podvečer jesennú pohodičku.
Základom  svietnička je práve taká príjemná prechádzka, počas ktorej si domov okrem gaštanov a dobrej nálady donesieme aj pár jesenných farebných listov.
Okrem listov potrebujeme ešte sklenený pohár, lepidlo na decoupage, štetček, papierové kapesníky alebo biele servítky, nožnice.














Listy si cez noc vylisujeme, vreckovky si porozdeľujeme na jednotlivé vrstvy a nastriháme z nich menšie štvorce. Pomocou lepidla lepíme na pohár najprv listy, potom celý pohár postupne oblepujeme štvorcami z kapesníkov (aj cez listy). Na záver lepidlom ešte celé prelakujeme a necháme uschnúť. Potom už len vložíme čajovú sviečku a vychutnávame si večernú jesennú atmosféru aj doma :-) 
 Tento svietniček sme vyrábali s Adelkou ešte minulý rok.Túto jeseň nás trošku viac zabáva malá sestrička Barborka, tak si podvečer aspoň takto príjemne svetielkujeme.

6 komentárov:

  1. A kdeže si bola tak dlho, Zuzi?:)
    Výborný nápad, na upršané poobedia a večery s krpcami ako stvorený. Ten váš je veľmi pekný:ň

    P.S. a prezraď, páčila sa malej tá postieľočka?:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Gabi, ty si skvelá! Od teba si vždy nájdem nejaké milé slovko :-) Ja som stále tu, len doma máme malého náročného drobca a k tomu ešte druhá žiarlivá princeznáv v období vzdoru, takže keď nie som pri jednej, tak pri druhej :-) Na internet veľa času nezostáva. Aj sme mali dosť vyťažené obdobie - krstiny, svadby ...
    Prečítala som pár tvojich príspevkov,len som nestíhala komentovať, prekrásne veci tvoríš, či už tie drôtiky, pohľadnice, truhlička. Jednička s hviezdičkou!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Rado sa stalo:) A ďakujem aj ja za oceňujúce slovká. Pekné dni tebe aj princeznám:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zusko, máš svícínek je krásný! Pěkný tip- děkuji...akort já bych se raději zabořila do postele než jít na procházku, jaksi marodíme...ale svícínek je krásný nápad :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zuska, vďaka za tip ! Svietnik je úžasný. :o) Mala si vidieť Kubina ako nadšene pobehoval po izbe so štetcom v ruke, vyberal ktoré listy nalepíme a nehovoriac o tom s akou chuťou zbieral po vonku každý jeden list :o). Super !

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dievcence, som rada,ze som vas inspirovala a ze sa decka zabavili. Tak prijemne svetielkovanie :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails