štvrtok 11. marca 2010

Dolky

Dnes ráno nám pani Zima dala jasne najavo, že ešte neskončila jej nadvláda a prekvapila nás malou snehovou nádielkou. Tak som si povedala, že aj my začneme deň netradične a pripravili sme si na raňajky DOLKY s javorovým sirupom. Veľmi jednoduchý a zdravý recept, ktorý poteší hlavne deti a tých, čo majú radi sladké (aj keď, bez problémov si k tomu môžete dať praženicu so slaninkou a malé klobásky, a hneď sa budete cítiť ako v Amerike :-)

Potrebujeme: 2 biele jogurty, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 6 PL polohrubej múky, 2 PL jemných ovsených vločiek, 1 ČL sódy bikarbóny (ja som pridala do cesta ešte lyžicu javorového sirupu ale nemusí byť).

Všetky prísady spolu vymiešame, začneme mokrými, postupne pridávame suché. Ja som to všetko vymiešala elektrickým ručným mixérom, ale kľudne aj ručne metličkou. Lyžicou dávkujeme malé dolky na teflonovú panvicu (netreba žiaden olej) a opečieme z oboch strán.
Podávame s javorovým sirupom, džemom, nutelou, jogurtom, ovocím - jednoducho tak ako to máte radi:)

Dcérka, ktorá zvyčajne raňajkuje len veľmi málo, zjedla 3 ks poliate jogurtovým mliekom - to hovorí za všetko :-)

1 komentár:

  1. Ahoj Zuska, mali sme podobné chute. Tiež som robila lievance, teraz cez vikend. Tieto : http://luciag77.blogspot.com/2009/08/lievancova-zmes-ktora-vam-ulahci-zivot.html no určite skúsim aj ie tvoje. :o)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails