piatok 8. marca 2013

Vestičky







Pôvodne som sa zamilovala do tejto vestičky. Veľmi sa mi páčilo, že je pletená vcelku na okrúhlej ihlici a zatúžila som po takých vestičkách pre moje dievčatá. Nepodarilo sa mi však nájsť návod na túto, no podobnú (aj keď už zostavenú z 3 častí) som objavila vo voľne dostupných návodoch od Drops tu.  
Tak som sa do nich pustila. Adelkina je upletená zo zdvojeného Merina od českého Vlnap-u na ihliciach č. 6. Barborkina je z odporúčanej priadze Nepal od Drops-u na ihliciach č. 5. 

Po upletení sa mi celkom nepozdávali niektoré okrajové očká. Teda hlavne tie, kde som na začiatku riadku splietala dve očká dokopy či rozplietala jedno očko na dve. Kedže som len samouk, asi som to nerobila úplne správne, lebo na okraji mi potom nezostala pekná retiazka ale akoby malý uzlíček.
A tak som sa inšpirovala návodom na kožušinovú vestičku od Katky sovičky a vestičky podšila bavlnenou látkou. Tým som škaredé uzlíčky schovala a vestičky dostali hneď druhý rozmer. Dajú sa teraz totiž nosiť z oboch strán. Šila som na stroji, išlo to jednoducho aj cez pleteninu, akurát musela byť vždy spodnou vŕstvou.

12 komentárov:

  1. Tak ty jsou boží :) a holkám moc sluší..Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzóšku zdrowim, to je parádička veliká!!! Vestičky jsou čmankózní a dcérenky jsou v nich krásné kopretinky:o)! Moc peknučce jsi to učmanila;-D. Fanfárový víkendík plný předjarního veselí, páčko Míša*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dievcata su perfektna dvojka a ty si neskutocne sikovna, zas a znovu prekvapis niecim novym. Vesticky su perfektne a hlavne prakticke. Krasa.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jsou parádní, super nápad s podšitím :o) L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zuzi, paráda. Holky jsou frajerky.
    měj se krásně Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jéje, ty jsou hezounké:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pěkně, Zusko!! Jsou rozkošné, takové rozvrkočené - i když ten extrašmrnc jim dodávají Tvé dcery, perfektní:o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zuzanko, jsou nádherné a holkám moc sluší .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  9. No tie sú roztomilé a na Tvojich usmievavých dievčatkách nemajú chybu!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zuska, ty vestičky se ti náramně povedly. Holčinám moc sluší! :) J.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails