piatok 7. decembra 2012

Vyrábame vianočné pohľadnice






Tento rok sa nám podarilo vyrobiť vianočné pohľadnice troška skôr ako v hodine dvanástej :-) Asi hlavne vďaka menšej nádche, ktorá vyradila Adelku na pár dní zo škôlky. A tak možno inšpirujeme, ak ešte nemáte vlastné predstavy čo by ste vytvorili. 

DIY (Do It Yourself)
 
Snehuliakov sme vystrihli z papiera, potreli lepidlom na servítkovú techniku a posypali kokosom. Toto bavilo hlavne Babu. Kým Adelka decentne solila, Babu sypala a sypala, že sme snehuliakov museli vyhrabávať z kopčekov "snehu" :-)
Takýchto kokosových snehuliačikov sme potom nalepili na pohľadnice vytvorené z farebného výkresového papiera (v našom prípade posledné 3 papiere vo farbách trošku netradičných, o to veselších). Fixkou dokreslili, Adelka z vlastnej iniciatívy dolepila ešte hviezdičky, ktoré vyrobila vycvakávačkou na papier.

Stromčeky sú veľmi jednoduchá záležitosť. Zo zvyškov látok nastriháme pásiky rôznej dĺžky a zoradíme od najmenšieho po najväčší, doplníme kmeň. Ak sme so skladbou spokojní, prilepíme na dvojhárok z výkresu. Pri tomto sa zabavila hlavne Adelka, bavilo ju skladanie stromčekov. Barborku bavilo naopak zložené stromčeky búrať, takže sme museli byť stále v pozore :-)

Príjemnú zábavu pri Vianočnom tvorení :-)



7 komentárov:

  1. Krásná přáníčka. Moc se povedla.

    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi, krásne, veselé, kreatívne, úplne na jednotku. Veľmi sa mi páči, ako sa dievčatá zapájajú. Skúsim, či by niečo také bavilo aj Remiho :) Ďakujem za inšpirácie!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeeej krásne, perfektné nápady, určite budú robiť radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No veru krásne ste vytvorili. Odarovaní budú mať iste radosť. :)
    Leti.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krásné přáníčka a je vidět že jsou vyráběny s radostí a od srdce, krása :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, Zuska, pohlednice jsou překrásné!!! Moc se vám povedli, jste šikulky šikovné!!! Krásný večer, L.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails