štvrtok 5. júla 2012

Žabičkované šatičky



Pôvodne som si myslela, že tento týždeň stroj ani neotvorím. V našom byte orientovanom juhozápadne máme po celý čas 30 stupňov, k tomu ešte plánovaná odstávka teplej vody. Nie je to práve najideálnejšie prostredie na tvorenie a kreativitu. 
No nakoniec je všetko inak. Ako postupne využívam teplé dni a periem a žehlím látky "z babičkinej skrine" (je to hromada látok, ktoré som "zdedila" po manželovej babinke), dostala som sa až ku krepovej kvetinkovej látke. Ihneď som vedela, čo z tej látky chcem ušiť. Žabičkové šatičky pre dievčatá. Pružnú niť som doma mala a tak som predsa len rozložila stroj a hor sa žabičkovať.

Princíp žabičkovania je veľmi jednoduchý - do spodnej cievky sa navlečie pružná niť (je to vlastne taká tenká gumička), hore sa šije obyčajnou niťou. Efekt je nádherný.
Mne to šlo ako po masle a tak z jednoduchého 110 cm pásu látky, som sa bez strihu dopracovala až k celkom zdárnemu výsledku.

Šaty si už dievčatá užívajú na chate u starých rodičov :-)

6 komentárov:

  1. Zuzi, šatičky sú nádherné! Niekto sa má, zdediť kopec látok, to by som tiež brala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéj, nevedela som, že sa to dá spraviť aj na stroji :). Som opäť o niečo múdrejšia! A šatôčky sú krásne!

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzi, to je úžasná nostalgie... před pětatřiceti lety jsem měla nachlup stejné šatičky z velmi podobné, ne-li stejné látky i já... moc se Ti povedly a já vážně uvažuju, že taky opráším šicí stroj :o) pá, L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni,aká krásna náhoda. Kľudne to mohla byť rovnaká látka. Veď táto moja je zo zásob manželovej babičky. A nostalgicky spomínala aj moja svokra, keď zabadal svoje vnučky v tejto látke, lebo aj jej pripomenula detstvo :-) Človek by neveril, aké krásne chvíľky zažije ušitím obyčajných šatôčok....to je na tom šití krásne.

      Odstrániť
  4. No, Zuzka, kto umí ten umí a kto neumí, ale slintá po čomsi podobnom pre svoju ratolesť, ten musí kúpiť:)G.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails