streda 25. júla 2012

Prestierky na stôl



Uf, prestierky sú konečne hotové. Na začiatku to vyzeralo, že to bude úplná brnkačka, aj finálny produkt tak možno vyzerá, no bolo to úplne inak.  



Štvorčeky som zošila úplne v pohodičke, doplnila mojou obľúbenou látkou  BOMUL z IKEA (na tejto látočke sa mi páči nie len jej cena, ale aj zaujímavá štruktúra a farba akoby ľanová), zo zásob vybrala výztuhu zvanú RONAR (ide o tenkú ale dosť pevnú, z jednej strany lepivú výztuhu), podložila znova Bomulom a hor sa prešiť. No tu začali všetky moje problémy.

Rozhodla som sa, že prestierky prequiltujem voľným prešitím. Obdivujem toto umenie už dlho, no sama som ešte neskúšala. A tak som nasadila quiltovaciu pätky, schovala zúbky, nastavila všetko ako má byť, vzala skúšobnú vzorku látky a výztuhy................a hneď na začiatku sa mi zdola urobil taký chuchlavec nite, až sa mi posunulo celé cievkové púzdro, ihla sa zapichla doň, zlomila sa, celý stroj sa zasekol, moje predstavy sa rázom rozplynuli.

Odvtedy stroj nie a nie naštelovať,cievkové púzdro neustále akoby poskakuje, hrká, jednoducho sa nechce usadiť. Je teda čiastočne poškriabané od ihly, nič hrozné, ale jemu to asi vadí, lebo neviem, kde inde by mohla byť chyba.  Prestierky som nakoniec na ňom nejako došila, no bol to celkom boj ......ďalšiu ihlu som zlomila........ešte som aj úzky lem strihla a prišila...........a tak som párala a znova sa trápila.  Výsledok je taký dobrý, ako sa len dalo v mojich podmienkach. Aj keď, mohol by byť ešte trocha lepší, keby sa mi lem chcelo prišiť ručne. Ale nechcelo. Miesto na seba som bola nahnevaná na prestierky a tak som chcela, nech sú už rýchlo hotové.



Aspoň, že fotenie sme si zasa s dievčatami užili. Akosi však nebolo dnes čo servírovať, jediné čo doma nájdeme takmer vždy sú piškóty :-)










Ak by mi niekto vedel poradiť čo so strojom, či treba kúpiť nové cievkové púzdro a bude fit, alebo je chyba niekde úplne inde, budem veľmi rada. Mám Janome 605 QXL. 

Na prestierky som použila tieto látky:
-zvyšky z Charm Pack  kolekcie Sugar Pop od Mody,
-hnedá písmenková látka a výrazná bordovorožová látka z obchodíku MODERN PATCHWORK,
-tyrkysové zvyšky od Art Galery, nájdete tiež v spomínanom obchodíku.

6 komentárov:

  1. Ahoj, prostírky vypadají fantasticky, hezká kombinace! a věřím, že to byla piplačka ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No obdivujem, že si to v takýchto podmienkach vôbec došila! Výsledok je krásny, ale viem si predstaviť, ako si sa s tým vytrápila.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zusko, prostírky jsou nádherné, veselé, nápadité... a ty Tvoje andílkovsky kudrnaté berušky - překrásné holčičky!!! Pá, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásne prestierky, no samé inšpirácie Katka dáva na FB :D No zo strojom ja asi neporadím, skúsiť dať do opravy, ale neviem, no aspoň budem vedieť na čo si mám dávať pozor ja pri quiltovaní :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Prostírky jsou krásné, i když tedy potrápily, ale na jejich konečném vzhledu to opravdu není znát. Jsou krásné! Stejně jako holčiny :-) Jolana
    PS: Bohužel nevím poradit, protože s quiltovací patkou jsem nic nezkoušela, tak nemám ponětí, co se mohlo stát :-( Tak jen budu držet palce!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails