pondelok 25. júna 2012

Hurá, oslava sa podarila a sopka tiež nakoniec vybuchla!




Barborka si včera konečne sfúkla svoje dve sviečočky na torte. Oslava na chate sa vydarila na 1 - počasie bolo parádne, na jedle sme si tiež všetci pochutili, darčeky sa veľmi páčili :-)

Kedže sme na chate boli celý víkend, ocko sa postaral o spestrenie programu pre deti. Vymyslel pre nich pokus so sopkou:



Okolo 2 litrovej fľaše so sódou vymodeloval zo slaného cesta (múka, soľ, voda) sopku. Deti ju potom vodovými farbami vyfarbili (nechcelo sa im čakať, kým sopka uschne a tak sa nám od ich farbiaceho zápalu kde tu pretrhla ). 
Prvý pokus s mentos cukríkmi nevyšiel. Zachránil to však ocot a sóda bikarbóna a tak sopka predsa len nakoniec chrlila lávu :-) (pekne červenú od potravinárskych farieb).





6 komentárov:

  1. Veselé, farebné, usmievavé, krásne chvíľky ste mali, Zuzi:)
    Tá posledná foto je ako dvojičky s niekoľkoročným odstupom - totálna podoba!:)
    G.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gabi, to všetci hovoria, asi to bude tými vlasmi :-) Mne sa zdajú pritom také rozdielne. A povahovo úplne.

      Odstrániť
  2. Tak to vypadá na hodně príma oslavu... když vybuchla i sopka :o)... bez ní se žádná pořádná oslava neobejde! Pá, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja sa pripájam ku gratulantom. Na takéto chvíľky si budete dlho spomínať... Sopku sme minulé leto skúšali aj my, len v menšom prevedení. Je to pre deti, no nie len pre ne super zážitok. A skutočne, dievčatá sa na tej poslednej fotke veľmi, veľmi podobajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sopka skvelá. Práve včera mi moja dcéra rozprávala, ako jej spolužiaci hnevali pani učiteľku. Nahádzali mentosky do fľaše s coca-colou a mali tiež sopku - ibaže na výlete na hrad :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mentos fungují jen s verzí pepsi bez cukru :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails