štvrtok 15. decembra 2011

Lojzo Pojzo a iné vianočné ozdoby

Tento rok sa to u nás doma hemží všakovakými vianočnými ozdobami. Vďačíme za to hlavne Adelkinej škôlke, ktorá zorganizovala tvorivé dielničky pre deti a rodičov a hneď zo dva dni. A tak sme si to pekne podelili, jeden deň sme tvorili my tri baby, druhý deň tvorila Adelka s ockom.  A tu už naše výtvory. Možno vás ešte trochu inšpirujeme:


Náš prvý výtvor - maličký Betlehemček, Mária s Ježiškom v kolíske z orechovej škrupinky. (Podarilo sa nám ho vytvoriť za výdatnej pomoci lepidla v tav pištoli.)


V Škandinávii nemôže predsa chýbať sobík. (Stačí farebný papier, lepidlo, nožnice, motúzik alebo stužka, gorálky a rolka od toaletného papiera. Tie, ako postupne zisťujem, sú všepoužiteľné, takže odteraz ani jedna rolka na zmar.)

 Ocko s Adel boli oveľa šikovnejší a tu sú už ich spoločné dielka:

 
Trblietavý zapichovací stromček, snehuliaková girlanda z filcu, obrázok vytvorený metódou dekupáž, zlatá rybka.


 Anjlelika robili detičky spolu s pani učiteľkou v triede. 

A nakoniec náš pomaranč dvoch tvárí -  :-) usmievavý Lojzo a :-( zamračený Pojzo Ani som sa nepýtala, kto vymyslel tie mená, ale ako poznám Adel, Pojzo bude zrejme jej nápad, rýmy nás bavia.


Tak do tvorenia priatelia!

5 komentárov:

  1. Zuska, krásne dekorácie ste si vytvorili. Ste veľké šikulky a Lojzo s Pojzom ma teda dostal najviac :) Dnes som absolvovala aj ja s dcérkou tvorivú dielničku v škôlke. Tak dobre som sa už dávno nezabavila, myslím, že by rodičov mali častejšie púšťať do škôlok :))) Krásny adventný čas prajem. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No u vás je nádherné vianočné deko, milučké ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzi, aké milé krásoty:) Sobíkom sa možno aj necháme namotivovať, v pondelok máme aj my v Jakubkovej škôlke dielničky.
    V škole s Rebi sme už mali a dnes poobede máme v škole prvýkrát aj akési vianočné mestečko s trhmi, na ktorých bude na predaj všetko, čo sa školákom podarilo vytvoriť, a možno aj niečo navyše:)) Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tie tvorivé dielničky sú super vec, že? A najlepšie na tom je, že z toho nemajú radosť len naše deti, ale aj my dospelí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zuzko, krasne dilka. Mas sikovne deticky. Pobavil me pomeranc dvouch tvari :o) Hezky den, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails