štvrtok, 25. marca 2010

Žerucha

Našla som spôsob, ako "zabiť tri muchy jednou ranou" - pripraviť aktivitu pre malú dcérku, postarať sa o zdravú výživu našej rodiny a súčasne pripraviť aj peknú veľkonočnú dekoráciu. Návod je jednoduchý - posadili sme si žeruchu.
Pre dcérku to bol zážitok, keď sme na kúsok vaty vysievali malé semienka, tie sme potom každé ráno sprejovali vodou (aj samotné to sprejovanie bola zábava:) a pozorovali, ako nám naše semienka pekne zo dňa na deň rastú. Naozaj stačil týždeň a prvá úroda bola na tanieri.

Ak ste o tejto bylinke ešte nepočuli, je to naozaj veľmi zdravá súčasť jedálnička:
Bylinka bohatá na železo, vitamín C a meď. Pomáha pri chudokrvnosti, odstraňuje pocit únavy, takže na toto jarné obdobie ako stvorená:) Vynikajúco prečisťuje krv a zbavuje telo toxínov. Stimuluje činnosť pečene, pankreasu a žlčníka. Žuvanie surovej žeruchy posilňuje ďasná a pomáha zamedzovať ich krvácaniu. Pri vonkajšom použití vhodne pôsobí na nečístú pleť.
Má pikantnú, mierne štipľavú chuť, trochu pripomína redkvičku. Je výborná do pomazánok a podľa mňa úplne naj na obyčajnom chlebíku s maslom.


Tak ešte stále rozmýšľate, akou zelenou dokoráciou narýchlo ozdobiť svoj sviatočný veľkonočný stôl?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails