piatok 22. júna 2012

Detská patchworková deka

 Konečne som ušila darček pre kamarátku a jej malého Borka, ktorý sa narodil ešte v decembri. Dúfam, že dečku dobre využijú napr.  leňošením na trávniku u starkej na chate. 



Deka bola ušitá celkom rýchlo, zošitím 20 štvorcov v rozmere 22x22 cm. Najviac ma potrápilo zasa prešitie vrstiev a to som prešívala najobyčajnejšie ako sa len dalo i s kráčajúcou pätkou. 180 g vatelín zo starších zásob ale proste bojoval proti mne.  Látky z domácich zásob, niečo z babinkinej skrine, niečo staré úlovky, niečo zo scrappack balíčka. Konečne som strihla aj do krásnej dinoškovej látky, ktorú doma už dlho opatrujem, no pre dievčatá som ju nevedela nijako zapracovať.



Tento týždeň mám pritom čo robiť. V utorok sme oslávili Barborkin 2 rôčik a  užili si krásny slnečný deň v aquaparku. V nedeľu nás čaká rodinná oslava na chate - zajtra musím dokončiť tortu a pripraviť menu pre 12 osôb. A to ešte teraz došívam medveďa pre ešte jedného malého oslávenca, ktorému budeme zajtra gratulovať.  Dúfam, že všetko dobre dopadne a užijeme si krásny víkend :-)

6 komentárov:

  1. krása, hned to posílám na facebook, ať to obdivují i další :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zusko, deka je nádherná... já bych si netroufla... naložila sis toho tedy pěkně, tak Ti přeju, abys to ve zdraví tělesném i duševním zvládla... a dětem krásné narozeniny! Pá, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Deka je nádherná!! Moc povedená. Ten boj s tlustým vatelínem znám a vzdala jsem to, už jen tenká výplň. Ale na této dece žádný boj není znát, je opravdu moc krásná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Zuzi, no ty teda fičíš na 200%, veď len nedávno som obdivovala tvoje bábiky a už máš ušitú prikrívku. A ešte medveďa, tortu a menu pre 12 ľudí. No tak držím palce, aby všetko vyšlo podľa tvojich predstáv. Dodatočne gratulujem malej oslávenkyni k 2. rôčiku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Reni, mne sa zdá, že oproti tvojmu tempu je to moje slimačie :-) Na tvojom blogu sa tak často objavujú také krásne veci,posledné dni som nestíhala ani sledovať čo máte nového. Ty si pre mňa nevyčerpateľná studňa inšpirácie, ďakujem za to.

      Odstrániť
  5. Ďakujem dievčatá za pochvalu. Musím sa priznať, že darčeky zožali obrovskú úspech nie len u veľkých ale aj u malých :-) Medveďa ukážem v najbližších dňoch.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails