streda, 27. októbra 2010

Dnes maslová tekvica

Upečená tekvička
Tekvicová sezóna je v plnom prúde. Kúpila som tzv. maslovú tekvicu, z ktorej som pripravila pyré podľa tohto návodu. Je to naozaj zázrak, ako sa tekvička upečie krásne do mäkka - ani mixovať netreba. A hor sa na cookies :-) Použila som tento recept s malými úpravami. Margarín som nahradila pravým maslom, cesto som vymiešala ručne (jednotlivé ingrediencie zostali potom také celistvejšie), ako čokoládovú vložku som použila doteraz nezjedeného veľkonočného zajaca :-). Koláčiky je tiež dobré nechať vychladnúť priamo na plechu alebo na mriežke. 

Mńam, chutia znamenite! Už patria medzi naše obľúbené cookies















Na zmar nevyšli ani jadierka a vydlabaný stred. Z nich som pripravila chutný vývar na spôsob slepačieho.

3 komentáre:

  1. Zuzi, komentár trošku od veci, nemáš tu kontakt, preto skúšam takto. Hľadám Zusku, kt. mi písala ohľadom sakonu - portál zblbol, mail zmizol a ja som ani nestihla dočítať. Ak si to ty, ozvi sa,ak nie, prepáč za otravovanie...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi u dobreho Pana, kde na Slovensku sa da zohnat maslova tekvica? Aj ja chcem, kde prosim kde? Dakujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marianko, maslovu tekvicu som kupila minuly tyzden v Tescu a dokonca som tam zohnala aj muskatovu, co uz je co povedat. Alebo potom odporucam navstivit nejake trhovisko, mozno sa aj tam zadari.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails