utorok 5. júna 2012

Tutu suknička

Po týždňovej dovolenke sa doma pomaličky dostávame opäť do starých koľají. Žiadne tvorenie som najbližších pár dní v pláne nemala. Chcela som dať trocha do poriadku byt - rozumej tomu utrieť už mesiac neutretý prach, povysávať, umyť podlahu, vyčistiť chladničku a umyť zalepenú kuchynskú linku. K tomu horda špinavého prádla, ktorá sa o pár dní premení na horu čistého prádla čakajúcu na vyžehlenie. 

Ale nie. Adelka sa v ponedelok vrátila zo škôlky s novinkou - v stredu budeme mať kraneval. 

Nerozmýšľala som dlho. Masku z požičovne som ani neviem prečo zavrhla a zložitý kostým sa mi šiť tak narýchlo tiež nechcelo. A tak prišla na scénu nepoužívaná záclona a nápad konečne urobiť baletkovskú sukničku, ktorú som Adelke už dávnejšie sľúbila. Veľmi mi tiež prišlo vhod, že Reni nedávno pre svoju princeznú robila tiež takú sukienku a podelila sa o fotky na blogu. Tak som sa vlastne dozvedela, že táto suknička sa vola TUTU SKIRT a potom už nebol problém nájsť na webe návod na jej zhotovenie.

No nešlo to predsa len tak ľahko. Sukienka bola síce celkom rýchlo hotová, no chyba bola v materiáli. Ako som záclonu postrihala a pouviazovala do sukienky, začala sa postupne párať a nitky trčali zo všetkých strán. A tak som sa šla ešte raz pozrieť do návodu a hneď mi bolo všetko jasné. Tutu sukienky sa robia z tylu, ktorý sa samozrejme nepára.

Nedalo mi to. Sukienka bola síce použiteľná, nie škaredá, ale nebolo to ono.Tie nitky mi vždy akosi bili do očí.  Tak som dnes ráno pátrala na internete, kde by som rýchlo v blízkosti zohnala tyl a dúfala som, že nebude stáť prehnane veľa. Nakoniec to zachránila opäť záclona, no nie z organzového materiálu ako som mala predtým, ale konkrétne LILL z IKEI. Vyhodnotila som to ako najlepšiu kúpu, keďže obchod v prijateľnej blízkosti a cena necelé 3 eurá za 2 ks. Nakoniec sme ešte prekvapili aj ocka v robote a skočili si na spoločný obed, takže som aj bola rada, že to celé dopadlo ako dopadlo.

No a už len pár fotiek.Fialová tutu je tá nepodarená. Modelku mi robila počas dňa Babu, jej suknička siaha takmer po členky.Podvečer si kostým vyskúšala aj nová majiteľka - spokojnosť veľká.
No a mňa najbližšie dni čaká ta horda a to ostatné.......:-)









PS: Ešte chcem poďakovať Kataríne a Zuzug za krásne ocenenia môjho blogu, ktoré som si po dovolenke našla v odkazoch. Veľmi ste ma potešili dievčence. 

11 komentárov:

  1. Zuska, waw princeznička balerínka je nádherná. Krásnu sukničku si jej urobila. Ten záves, to si vymyslela super. A gratulujem k oceneniu. Pá. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi, vytvorila si krásnu sukničku aj masku. Len mi prezraď kde si bola na tie baletné cvičky?
    G.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Gabi, špičky máme doma už dlhšie. Kupovala som ich Adelke v tanečnej, kde od septembra chodila. No po vianočnom vystúpení, keď ju zarazila asi telocvičňa plná ľudí, odmietala na tanečnú viac chodiť. Ostali nám len tie špičky :-)

      Odstrániť
  3. Super suknička, určite potešila. Aj Miška sa rada oblieka za baletku a tancuje a tancuje :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ach, byť tak zase malá, tak chcem presne takú istú! A nádherné sú obidve, sukne aj dievčatká... a tie fotky, ani neviem, čo skor chváliť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No ta je rozkošná! Asi se do toho také pustím :))). M.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem za toľkú pochvalu milé moje :-)Najviac ma však teší, že Adelka, ktorá nemá rada od malička karnevaly a masky ,šla dnes do škôlky v pohode. Dokonca bežala hneď ráno po sukňu, že nesmieme zabudnúť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zusko, suknička je prostě nádernááá... nemám slov... takové práce s ní, ale fakt nemá chybu... tu "nepovedenou" určitě využijete doma hraní, že... a Adélce moc sluší, je to nádherný smíšek... krásný den, šikulko! LenkaH.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nádherná suknička, malá princezná :) vidím, že tá jedna je z tých uväzovaných pásikov na gumičku, ale tá druhá (biela) je normálne šitá. Také jednoduché a také krásne. :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails