streda 27. júla 2011

Dovolenka v Drage


Už druhý týždeň počasie nič moc a tak si krátime chvíle aj prezeraním fotiek z dovolenky a spomínaním na more a slnko. Tento rok sme už po tretí krát dovolenkovali na tom istom mieste. A to som si vždy myslela, že mne sa niečo také nikdy nemôže stať. Ale chorvátsku dedinku Dolaška Draga sme si jednoducho zamilovali. Veď to má aj v názve - aj nášmu srdcu už zostane navždy drahá. Je to miesto, kde si človek môže vychutnať more v kľude a pokoji, ďaleko od hlavnej cesty, od rušného turistického centra a kúsoček od mora. Pre našu rodinku s malými deťmi veľmi príjemné miesto. Decká sú vodné živle, takže im našťastie zatiaľ stačí kamienková pláž a voda.

Mali sme aj krásny zážitok, keď sme počas prechádzky neďaleko našej pláže videli  plávať delfíny.













A keď sme zatúžili po troche vzruchu, veľmi príjemým miestom podvečer bolo neďaleké mestečko Pakoštane. Okrem iného tam je skvelá zmrzlináreň so zmrzlinou od výmyslu sveta a obrovkými porciami, takže sme tam boli pomerne často :-)

 Spestrením jedného nedeľného večera v Pakoštane bol aj Etnofood festival, kde sme si mohli pochutnať na tradičných chorvátskych jedlách tohto regiónu. My sme ochutnali pršut s domácim chlebom, rybičkový mix a šišky. No varili sa tam aj chobotnice a iné morské potvorky.
omega 3 mix



Pred dvoma rokmi sme navštívili mesto Šibenik, tento rok sme sa  šli pozrieť do Zadaru. Mesto bolo preplnené turistami, no našli sme tam aj takéto zákutia:
Levanduľová ulička v Zadare
Tesne pred dovolenkou som stihlla ušiť ešte pár projektov z júnovej Maríny. Šila som naozaj na poslednú chvíľu, všetko sme rovno balili do tašky, takže ani odfotiť som nič nestihla. Fotky sú teda už priamo z akcie:-)

Konečne som ušila jednu tašku pre seba - takú letnú, dovolenkovú, vyztuženú len pevným plátnom. K tomu som si ušila klobúčik z rovnakých látok (ten žiaľ nie je na fotkách zachytený).
Pre decká som ušila kapucňové uteráky na pláž - foto trošku zahmlené, ale aspoň pre predstavu - v jednom je zabalená Adel, druhý tvorí práve tienidlo :-)


 Po 10 dňoch pri mori sme zvyšné dni trávili so svokrovcami na chate pri jazere, ale už na Slovensku. Počasie nám vyšlo, takže spokojnosť veľká :-)





Ponúkam ešte tip na apartmán v Drage, kde sme už tretí krát bývali my - náš bol vždy na poschodí s modrou kuchyňou.
Domáci sú veľmi príjemní. Keď sme tam boli pred dvoma rokmi s malou Adelkou, dostali sme pri odchode fľašu domáceho olivového oleja.  Tento rok sme si zasa pochutnávali na takýchto božských figách priamo zo stromu - samozrejme so súhlasom domáceho pána.

O dedinke Drage ešte dopíšem, že leží hneď vedľa Vranskeho jazera - najväčšieho sladkovodneho jazera v Chorvátsku. Pred dvoma rokmi sme podnikli malú túru na vyhliadku Kamenjak, odkiaľ sa nám ponúkali takého krásne pohľady na samotné jazero i Národný park Kornati.





Krásne letné dni a dúfajme, že sa nám to počasie už umúdri. Čakajú nás totiž ešte prázdniny na Východe :-)

4 komentáre:

  1. Super dovolenka... Ďakujem za tip. Aj my koketujeme s nápadom ísť o rok do Chorvátska. Ja som ešte pri mori nebola a tak mám túžbu si to skúsiť...
    Krásnu tašku si si ušila! Veľmi sa mi páči. A s klobúčikom si musela vyzerať úchvatne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, dufam, ze vam to more buduci rok vyjde. Chorvatsko je naozaj fajn, nie je to daleko ani autom, ceny su prijatelne, ludia mili a more naozaj ciste, vhodne aj na snorchlovanie, lebo je plne zivota.
    A dakujem za pochvalu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zuzik, krasne fotky...az mam chut niekam vypadnut :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. love the 2nd pic, already nakedon her hands and knees, love mom to watch me slip mycock in her ass, been awhile since I did it with one that young

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails