A tu je náš recept na kysnuté cesto na buchty i knedľu:
550 g polohrubej múky,
320 ml mlieka,
1 vajce,
0,5 dcl oleja,
1 droždie,
1 KL kryšt. cukru,
štipka soli.
Ja som celý proces miesenia aj kysnutia nechala na domácu pekáreň. Buchty paríme 10 min. , knedle podľa veľkosti 12 - 18 min.
Tak ešte foto ako to dopadlo. Nie nebojte, tie buchty nie su take velikanske, to tie knedle su take menšie :-) |
Zuska, prosím ťa a nespľasli ti ? Mne vždy spľasnú :( ... počas parenia sú nádherne nadýchané a akonáhle ich odokryjem, tak bum a je po paráde (ale chutia výborne, len ten vzhľad je horší).
OdpovedaťOdstrániťKuki, nespľasli. A ešte som tam zabudla dopisať, že som ich po vybrati potrela kuskom masla, to som niekde na nete vyčitala. Ale to so spľasnutim nema asi nič. Nedavno som tiež robila, podľa nejakeho ineho receptu a tie mi ale spľasli.
OdpovedaťOdstrániťtak ešte doplnim foto hotovych...