Pre dcérku to bol zážitok, keď sme na kúsok vaty vysievali malé semienka, tie sme potom každé ráno sprejovali vodou (aj samotné to sprejovanie bola zábava:) a pozorovali, ako nám naše semienka pekne zo dňa na deň rastú. Naozaj stačil týždeň a prvá úroda bola na tanieri.

Bylinka bohatá na železo, vitamín C a meď. Pomáha pri chudokrvnosti, odstraňuje pocit únavy, takže na toto jarné obdobie ako stvorená:) Vynikajúco prečisťuje krv a zbavuje telo toxínov. Stimuluje činnosť pečene, pankreasu a žlčníka. Žuvanie surovej žeruchy posilňuje ďasná a pomáha zamedzovať ich krvácaniu. Pri vonkajšom použití vhodne pôsobí na nečístú pleť.
Má pikantnú, mierne štipľavú chuť, trochu pripomína redkvičku. Je výborná do pomazánok a podľa mňa úplne naj na obyčajnom chlebíku s maslom.
Tak ešte stále rozmýšľate, akou zelenou dokoráciou narýchlo ozdobiť svoj sviatočný veľkonočný stôl?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára